This site uses cookies. By continuing, your consent is assumed. Learn more

127.9fm shares

Surinaamse meesteres

opinion
Nude gallery Surinaamse meesteres.
Navigation menu

Het standbeeld van Kwakoe in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo is een monument ter herdenking van de afschaffing van de slavernij. Het is gemaakt door de beeldhouwer Jozef Klas.

Naked eyes

Het beeld staat op de hoek van twee van de drukste verkeersaders, de Zwartenhovenbrugstraat en Surinaamse meesteres Dr. Pengel onthulde de sculptuur onder grote belangstelling op 30 juni in het kader van het eeuwfeest van de slavenemancipatie op 1 juli Het beeld stelt een bevrijde Afrikaanse slaaf voor die zijn ketenen heeft verbroken.

Asian milf tiny tits

De afschaffing van de slavernij viel op woensdag 1 juli Zij was een van degenen die bij de onthulling het woord voerden. Paramaribo telt veel beelden, maar Surinaamse meesteres ervan is ooit zo populair geworden als dat van Kwakoe.

Het stelt geen historische figuur voor, al willen mythenscheppers op websites graag doen geloven dat Kwakoe de eerste zwarte grondbezitter van Suriname zou zijn geweest.

Het beeld Surinaamse meesteres Klas is door de Afro-Surinamers direct geadopteerd als de beste representatie van de ontworsteling aan hun slavernijgeschiedenis.

Het wordt tot op de dag van vandaag met regelmaat voorzien van Surinaamse meesteres en kledingstukken, en dan vooral van de pangi. Dit zijn de kleurige omslagdoeken die nog altijd gedragen worden door de marrons.

Marrons zijn nakomelingen van slaven Surinaamse meesteres van de plantages waren weggevlucht en die vanuit het binnenland de koloniale overheid belaagden. Jozef Ludwig Klas maakte later ook een beeld van Alidaeen mooie slavin van wie een borst werd afgesneden door haar jaloerse meesteres.


YOU ARE HERE:
News feed